Simac Ladies Tour

Op woensdag 25 augustus is Hardenberg als finishplaats van de Simac Ladies Tour opnieuw dé wielerstad van Nederland! Op deze dag fietsen nationale en internationale wielertoppers de etappe van Zwolle naar Hardenberg.
We zwaaien de afscheidnemende wielerkampioenes Kirsten Wild (bronzen medaille winnares op de omnium Olympische spelen in Tokio) en Anna van der Breggen (bronzen medaille winnares op de individuele tijdrit in Tokio) uit. En tegelijkertijd genieten we van alle andere (internationale) toppers, waaronder hoogstwaarschijnlijk Annemiek van Vleuten (meervoudig Olympisch medaillewinnares in Tokio), Chantal Blaak, Lisa Brennauer en Marianne Vos. In deze eerste wegwedstrijd na de Olympische Spelen zullen de dames weer koersritme opdoen.

Vanuit Zwolle fietsen de dames via een mooie route naar Hardenberg om ook hier nog een extra ronde door de gemeente te maken met finish op de Prins Bernhardbrug aan de Europaweg.
Rond 13.20 uur verwachten we de dames voor een eerste doorkomst op de Europaweg, waarna om 13.30 uur de bedrijvenetappe van lokale ondernemers de finish zal bereiken.  Rond de klok van 14.30 uur kunt u vervolgens de dames van de Simac Ladies Tour over de finish juichen.

Het hele centrum staat deze middag bol van de festiviteiten. Op het Wilhelminaplein zijn activiteiten voor de kids, zoals een pumptrack en springkussen. Op de Markt zullen in de loop van de dag de ploegenwagens arriveren en om 15.00 uur zal hier op het erepodium de prijsuitreiking plaatsvinden. Een heuse DJ-Booth bakfiets zal de hele middag door het centrum rijden voor muzikale omlijsting.

Kom naar Hardenberg om dit wielerspektakel mee te maken of kijk live op RTV Oost of Eurosport!
Wil je de etappe van dichtbij meemaken, zoek dan een rustig plekje langs het parcours en houd 1,5 meter afstand.
Wil je bij de finish kijken? Dat kan alleen met een toegangsbewijs, gecombineerd met de CoronaCheck App QR-code en/of negatieve testuitslag, het tonen van een legitimatiebewijs is hierbij verplicht.

 

Lees meer